Indflydelse

Hvem skal bestemme om dit 2017 bliver godt?

Godt nyt arbejdsår? Dette indlæg er til dig, der har behov for, at dit arbejdsliv i 2017 bliver bedre end dit 2016. Dig som ikke vil overlade ansvaret til andre. Læs min plan for at opnå et godt 2017, og få inspiration til hvordan du selv griber sagen an.

Vi har en tradition for at ønske hinanden ’Godt Nytår’ her omkring årsskiftet. Men hvad bruger vi det velmente ønske til? Hvor mange har egentlig brug for, at 2017 bliver bedre end 2016?

Virkeligheden er, at hvis dit 2017 skal blive bedre end dit 2016, så må du gøre noget nyt.

Hjernen ved ikke, hvad nytår er!

I vores hjerne eksisterer det nye år ikke. Det er bare en ny dag. Hvis vi skal være helt ærlige overfor os selv, så ved vi jo godt, at:

 • De arbejdsopgaver, der venter os på de første arbejdsdage i det nye år, er de samme vi efterlod på vores bord den sidste arbejdsdag i det gamle år
 • Budgettet for 2017 er ikke blevet lettere at opnå, bare fordi vi er kommet ind i et nyt år
 • De udfordringer vi ikke har gjort noget ved, dem har vi stadig

Valget er dit – vil du lade tilfældigheder og andre afgøre om dit nye år bliver godt, eller vil du selv tage sagen i egen hånd?

Til de ambitiøse

For de ambitiøse og for dem som selv vil have indflydelse på, om deres nye år bliver godt, følger her min plan for at gøre den første del af mit 2017 godt.

Status 2016

Jeg havde et godt 2016. På en skala fra 1-10, lå det på en 8’er. Jeg havde et fornuftigt aktivitetsniveau med varierende opgaver, og det blev også til flere nye kunder. Ikke så mange som jeg havde et mål om, men nok til at jeg havde en vækst i min omsætning.

Særligt den sidste halvdel af 2016 var god. Det som skabte denne arbejdsglæde var, at jeg valgte at finde min egen drivkraft. Opgaven blev til en ”indre rejse”, der gav mig en endnu bedre forståelse af, hvorfor jeg gør, som jeg gør, og hvilke arbejdsopgaver der gør mig glad.

Overskuddet som denne ”opdagelsesrejse” gav mig, valgte jeg at bruge på at tage mit arbejdsliv op til revision. Det er der kommet et nyt fokus for mit arbejdsliv ud af.

Erfaringer fra 2016

Jeg har “get busy living” som drivkraft. En af de erfaringer jeg tager med mig fra 2016 er, at jo bedre jeg er til at være opmærksom på mig selv og mine følelser, jo hurtigere kan jeg foretage ændringer, hvis min arbejdsglæde er faldende.

Jeg tager også med mig, at jeg har brug for at være mere tålmodig, når jeg introducerer min metode til nye potentielle kunder. De har brug for tid til at kunne tage velovervejede beslutninger.

Tilbagevendende udfordringer

En af mine tilbagevendende udfordringer er, at jeg som en konsekvens af, at jeg har valgt arbejde som selvstændig konsulent, er at jeg til tider føler mig ensom. Når det sker, tærer det på min arbejdsglæde.

Plan for 2017

Jeg har derfor lavet en aftale om at låne et skrivebord i januar hos en af mine gode forretningsforbindelser. Så kan jeg efter denne måned evaluere mit udbytte og vurdere, om der er behov for at ændre denne del af mit arbejdsliv.

Jeg er glad, når jeg arbejder. I 2017 er mit fokus på at sprede budskabet om mit virke til endnu flere, og fortsætte mit arbejde med, at gøre det endnu nemmere for dig at “Get Busy Living”.

Ovenstående er min plan for at få et godt første halvår i 2017.

Har du brug for en plan for, at gøre dit 2017 godt?

Så er alt, du har brug for – i bedste ”Egon Olsen-stil” – en time i ro og fred, noget at skrive med og noget at skrive på.

Du kan bruge min disposition – Status 2016/Erfaringer fra 2016/Tilbagevendende udfordringer/Plan for 2017 – til at opbygge din plan for et godt 2017.

Har du en plan, har du indflydelse. Har du ingen, hvem bestemmer så om dit 2017 bliver godt?

I get you busy living!

Ole

2 replies
 1. Søren Dybdal
  Søren Dybdal says:

  Hej Ole,

  Du skriver dejligt – og jeg vil lige skrive dig bag øret når jeg kommer rundt. Der er masser som mangler en plan.

  Svar
  • Ole Bartels
   Ole Bartels says:

   Hej Søren tak for din kommentar og fordi du hjælper mig med at sprede budskabet. Husk, at få nogen til at hjælpe dig med, at læse hvad du skriver bag øret, det kan godt være et problem selv at gøre det 🙂

   Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *