Bliv hjernevasket og skab drivkraften til at løse dine udfordringer

De fleste af os ved ikke, hvad vi tænker, og hvilke konsekvenser det har for vores arbejdsglæde og vores resultater. Mange har et tankemønster, der accepterer udfordringer som ”noget vi er nødt til at lære at leve med”. Kan du nikke genkendende til ovenstående? Så trænger du til at blive ”hjernevasket”, så nye friske tanker kan skabe drivkraften til at få løst dine udfordringer. Vi starter i Dubai.

De tanker, du tænker, har konsekvenser

Sidste år var jeg på ferie i Dubai. Stort set lige meget hvor jeg bevægede mig hen, så var de i gang med at bygge. Når jeg siger bygge, så var det ikke 18 rækkehuse her og 6 parcelhuse der. Det var byggeprojekter på 500.000 m2 i 50 etager, og det var ikke kun ét byggeprojekt. Det var mange.

Efter at have kørt forbi, jeg ved ikke hvor mange af disse projekter, blev det for meget for ”mit lille hoved”, og pludselig kunne jeg høre mine egne tanker:

 • Der kan umuligt være behov for så mange bygninger!
 • Hvem har råd til at bo i alle de lejligheder?
 • De er ikke rigtig kloge!
 • Det går galt!

Særligt den sidste tanke påvirkede mig. For den har fulgt mig igennem det meste af min karriere.

I dag ved jeg hvilke konsekvenser, det har haft for mig at tænke den tanke. Når jeg tænker ”Det går galt!”, bliver jeg forsigtig, afventende og bliver bekymret. Tanken gør mig passiv ift. at løse mine udfordringer. Når man ikke gør noget ved sine udfordringer, så må man lære at leve med konsekvenserne. Gør man det, er der grænser for, hvor glad man kan blive for at gå på arbejde – jeg taler af erfaring.

Hvem har formet dine tanker?

Vi fødes med evnen til at tænke, men uden tanker. Hvis du aldrig har taget stilling til, hvad du tænker, og hvorfor du tænker, som du gør, så kan jeg garantere dig, at du aldrig har tænkt en selvstændig tanke.

Vores tanker styrer vores forestillinger. Vores forestillinger styrer vores følelser. Vores følelser styrer det, vi gør. Hvis vi ikke kan forestille os en fremtid uden de udfordringer, vi har, så har vi en tendens til at acceptere vores udfordringer, uanset konsekvenserne.

Der er behov for storvask ved hjernevasken

“Står det nu så slemt til”, tænker du måske? Lad mig give dig 3 eksempler på udfordringer, som jeg ved, at mange ledere accepterer at leve med:

 • Mange ledere accepterer, at afdelinger internt modarbejder hinanden, på trods af at trivselsmålingerne tydeligt fortæller, hvilke konsekvenser det har for medarbejdernes arbejdsglæde.
 • Mange ledere accepterer, at deres strategiplan ”ligger i reolen” og aldrig bliver implementeret, og at de derfor må blive ved med at ”slukke de samme ildebrande” og altid føle sig på bagkant.
 • Mange ledere i byggebranchen (bygherrer, rådgiverer og entreprenører) accepterer dårligt samarbejde, der forsinker og fordyrer byggerierne, og som skaber et arbejdsklima, der ”slider alle  op”.

Du kan sikkert selv supplere listen med udfordringer, du selv har lært at leve med.

Er det værd at leve med konsekvenserne, eller er tiden inde til at blive ”hjernevasket”, så nye friske tanker og forestillinger kan komme til?

”If you can dream it, you can make it!”

Vores tanker og vores evne til at forestille os en fremtid uden udfordringer er afgørende. Med træning kan vi gøre forestillingen så stærk, at den påvirker vores følelser. Dette er opskriften på, hvordan du skaber din egen drivkraft til at få løst dine udfordringer. Lad mig ”hjernevaske” dig:

 • På en skala fra 1-10, hvor glad er du for at gå på arbejde, lige nu?
 • Prøv nu at forestille dig, at du er i en arbejdssituation, hvor du er ’10-glad’ for at gå på arbejde……
  • Hvordan har du det, når vækkeuret ringer, og du skal op og på arbejde?
  • Hvad sker der på en god arbejdsdag?
  • Hvilke arbejdsopgaver bruger du din tid på?
  • Hvordan er din relation til din chef?
  • Hvordan fungerer dit team?
  • Hvordan forløber dine møder?
  • Hvordan ser dine resultater ud?
  • Hvad føler du lige nu?

Jeg gætter på at for hvert spørgsmål, du har svaret på, jo stærkere er de gode følelser blevet, som følge af dine forestillinger. Har jeg ret?

Er drivkraften stærk nok, vil du lige nu være tilskyndet til at begynde at gøre noget ved dine udfordringer. Hvad holder dig tilbage?

Du kan også vælge at tage min drivkraftsanalyse, hvis du vil have mine personlige anbefalinger til, hvordan du finder din drivkraft og kommer i gang med at leve dit liv fuldt ud.

Tak for din opmærksomhed.

Get Busy Living.

Ole

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *