Min kærlighedserklæring til livet

Et besøg i “dødens forgård” fik mig til at indse, hvor værdifuldt livet er. Men hvorfor skal jeg ”hænge helt ud over afgrunden, med det yderste af neglene”, før jeg begynder at gøre noget ved mine udfordringer og begynder at leve og nyde livet? Det behøver ikke at være sådan.

NU – er det bedste tidspunkt, at gøre noget nyt

Det er mit håb at jeg med denne artikel, kan få dig til at stoppe op. Jeg vil ha’ dig til, at tage dig selv alvorligt og forholde dig til den virkelighed, du befinder dig i. Mit budskab er: Er der ting i din hverdag, du ikke bryder dig om, så gør noget ved dem, inden det er for sent.

Jeg håber ligeledes, at jeg får ”skåret det ud i pap”, ”bøjet det i neon”, ”får det til at lyse som en banan i en kulkælder”, at lige nu er dit overskud til, at gøre noget ved dine udfordringer bedre, end når du ”hænger over afgrunden”.

Jeg vil på mine sidste dage, kunne se mig selv i spejlet og sige “Jeg gjorde alt, hvad der stod i min magt for, at “vride så meget glæde ud af livet” som muligt”. Dette er min kærlighedserklæring til livet.

I’m Busy Living

Der skulle et langt liv på ”en brødrister” og et besøg i “dødens forgård” til, før jeg traf beslutningen om, at jeg vil være ”Busy Living”. At skrive denne artikel, har styrket min commitmemt til denne beslutning.

Betyder det, at hvert minut af mit liv i dag, er fyldt med nydelse og glæde? Nej, det gør det ikke.

Jeg ved ikke hvad der sker i morgen, hvordan andre mennesker reagerer på mine budskaber, og hvilke udfordringer jeg møder i fremtiden. Men det er min kærlighed til livet, der hjælper mig, når mit liv er svært. Den hjælper mig til at huske, på alt det gode jeg også har i mit liv. Den skaber perspektiv og hjælper mig “op på hesten igen”, så jeg finder energien og drivkraften til at løse, de udfordringer som driller mig.

“Ild i røven” når jeg arbejder

Jeg er Busy Living, når jeg arbejder. Jeg vil gøre en forskel. Jeg vil fjerne det meningsløse og værdiløse, jeg vil styrke ansvarligheden, og jeg vil gøre mine kunder “til nakomaner” af det stof som hedder: Livsglæde.

Mit temperament er, hverken til planer der aldrig bliver implementeret, eller samtaler uden efterfølgende handling. Det er for mig spild af tid. Jeg drives ikke af antal likes på mine opslag, antal visninger af mine artikler eller antal foredrag jeg holder. For det ændrer intet i sig selv.

Stod det til mig, så havde LinkedIn og Facebook en ’Done it’ knap, man kunne trykke på, når man havde gjort noget nyt, der havde gjort ens hverdag bedre. Så ville vi begynde at rykke.

Jeg drives af at gøre noget nyt i dag, som gør dagen i morgen bedre. Først dér føler jeg, at jeg har gjort en forskel.

”Tak”, gør mig stolt og glad

Nogen gange kan angst være en rigtig god drivkraft til, at vi får ”fingeren ud”. Men det er en hård måde at leve på. Fokusér i stedet på hvad det vil betyde for dit liv, og hvilke følelser det vil give dig, hvis du fik løst en af dine udfordringer. Det er en langt mere motiverende drivkraft.

Jeg er drevet af følelserne af glæde og stolthed. Det oplever jeg, når jeg ser menneskers ansigtsudtryk, når jeg har hjulpet dem ”over deres forhindringer” og i mål, og de siger: ”Tak Ole.”

Uden ambitioner går vi i stå

Nogen har måske ambitioner om, at få rejst en statue af sig selv på det lokale torv, eller få en gade opkaldt efter sig. Det er ikke min ambition. Min ambition er, at hjælpe mennesker til at opnå fuld indflydelse over deres liv, så de får friheden til at gøre det som betyder allermest for dem. For her kan jeg gøre en forskel. Jeg har bare et lille problem…

Det er nemlig gået op for mig, at ikke alle er drevet af og har modet til at gøre dagen i morgen, lidt bedre end den er i dag.

Der var ellers en periode hvor mine følelser troede, at når folk begyndte at tale om deres udfordringer, så var det fordi at de ville gøre noget ved dem. ”Fedt”, tænkte mine følelser, ”vi er mange som gerne vil opnå indflydelse”. Men tale og handling hænger ikke altid sammen.

Det havde selvfølgelig været meget nemmere for mig, at nå min ambition, hvis vi bare aftalte, at jeg overtog kontrollen med dit liv. Men det går nok ikke. Dit liv er jo dit ansvar. Så hvad gør jeg?

Vil du blive forelsket i livet?

Det kan være uoverskueligt, i en hektisk hverdag, at tage stilling til “Vil du blive forelsket i livet?” Selvom spørgsmålet instinktivt sætter nye spørgsmål i gang:

  • Er jeg den leder, jeg gerne vil være?
  • Er jeg tilfreds med den grad af indflydelse, jeg har på mit job, på mit liv, på…?
  • Føler jeg, at jeg har friheden til at leve mit liv fuldt ud?

Kommer du så langt, at du får prioriteret dig selv og finder svar på spørgsmålene, så er næste udfordring – hvad skal jeg gøre, hvis:

  • Jeg ikke er, den leder jeg gerne vil være?
  • Jeg ikke har den indflydelse, jeg gerne vil have?
  • Jeg føler, at jeg er mere afhængig end fri?

Jeg har gjort det til min mission, at hjælpe mennesker der er sultne efter at komme til at leve livet fuldt ud, men som ikke ved hvordan de kommer igang.

I get you busy living

Min arbejdsmetode er enkel og effektiv. Den gode nyhed er – du behøver ikke til at starte med at finde svaret på “livets store spørgsmål”. Alt hvad du behøver at gøre er, at finde en udfordring du gerne vil være fri for, eller et mål du godt kunne tænke dig at opnå.

Herefter ringer du til mig og byder på en kop kaffe. Over kaffen stiller jeg en række spørgsmål for at forstå din situation. Inden jeg går, er vi blevet enige om, hvad du skal begynde at gøre for, at løse din udfordring eller nå dit mål.

Min erfaring er, at hvis du ændrer din adfærd som aftalt, vil du snart være én udfordring fattigere, dine resultater vil være bedre og du vil være mere glad. Du vil føle, at du har fået mere indflydelse på, at leve dit liv som du vil.

Det er min måde, at gøre det let for dig at “Get Busy Living”.

Do you want to get busy living?

Tak for din opmærksomhed.

Ole

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *