Tal hjernens sprog

Forstå hjernens funktion, og brug den til din fordel – artikelsamling

En væsentlig del af mit arbejde består i, at formidle hvordan vores hjerne fungerer.

I dette blogindlæg har jeg samlet de 6 af mine artikler, der giver dig et overblik over hjernens grundlæggende fuktioner. Denne viden er helt afgørende for, at du kan opnå indflydelse og kontrol over dit liv.

Netop indflydelse, er nøglen til, at du kan give dig selv friheden, til at forme det liv du ønsker. Uden indflydelse, er du dømt til at leve i konstant tilpasning til andre. Og så er der grænser for, hvor godt et liv du kan få.

God læselyst.

Overblik

Artiklerne kan læses individuelt, men du kan også vælge at læse dem, i den rækkefølge jeg har oplistet dem i. Gør du det, vil du få opbygget din viden, gående fra en beskrivelse af de grundlæggende hjernefunktioner, til betydningen af, at du påtager dig det fulde ansvar for dit liv. Og endelig beskriver jeg, hvad hjernen har brug for, hvis du vil opleve friheden ved at gøre noget nyt.

Her er overblikket og artiklerne:

1) Krybdyrshjernen bestemmer

I denne artikel får du en beskrivelse af, hvordan du skaber et samarbejde med hjernen. I artiklen får du opskriften på hvordan du, med fokus på at træne nye vaner i en kort periode, kan skabe livslang effekt. Overskriften på artiklen handler godt nok om, hvordan man opnår effekt at lederudviklingskurser, men artiklen beskriver de grundlæggende principper for, hvordan du tager ledelsen af dit eget liv og gør noget nyt. Klik og læs her.

2) Modstande

Ordet: modstande, er et fagudtryk for en medfødt evne, vi har fået af naturen i fødselsgave. Evnen beskytter os mennesker imod at gentage ubehagelige erfaringer. Det er smart i mange situationer, men potentielt livsfarligt i andre. At du kender dine modstande, er helt afgørende for, at du kan slå naturens autopilot fra og begynde at gøre noget nyt. Du finder artiklen her.

3) Overlevelsesstrategier

Hvis du ikke er bevidst, eller har lært at håndtere dine følelser, så er der en overvejende sandsynlighed for, at du vil gøre noget ufornuftigt, når du står i ubehagelige situationer. Det er vores modstande der igangsætter den adfærd, der får os væk fra det ubehagelige. Denne adfærd hedder overlevelsesstrategier, og er ikke altid lige fornuftig.

Artiklen kan hjælpe dig med at blive bevidst om, hvornår og hvorfor du optræder ufornuftigt. Du finder den her.

4) Indflydelse

Dit liv følger lige nu nogle spor, du ikke selv har lagt. Du tror, at det er dig, der bestemmer, hvordan dit liv skal udvikle sig, men virkeligheden er en anden. Du har langt mindre indflydelse, end du tror. Det er ikke fordi, der er noget galt med dig, men fordi det er vores natur, at gøre hvad andre har lært os.

Læs denne artikel, hvis du vil finde ud af, hvor meget indflydelse du reelt har. Du får også at vide, hvordan du opnår den indflydelse, der giver dig selv friheden til at gøre det, som betyder allermest for dig. Klik og læs.

5) Din lederstil afgør alt

Vi er alle ledere. Det er ikke sikkert, at du har en lederstilling på jobbet, det er heller ikke sikkert, at du har børn under 18 år, som du er leder for, men det er sikkert, at du er leder af dit eget liv.

Det er bare ikke alle, der har lært at påtage sig ansvaret for deres eget liv. Disse mennesker risikerer at blive ofre for andres dårlige ledelse.

Læs denne artikel, hvis du vil vide hvordan, du bliver en mere ansvarlig leder overfor dig selv. Og få svaret på hvorfor jeg mener, at din lederstil afgør alt. Artiklen er kun et klik væk.

6) Hjernens sprog

Vores hjerne er et utroligt organ. Den er fuldkommen eminent til at håndtere vaner. Når først vi har lært noget, holder vores hjerne styr på det, helt uden at vi behøver at tænke over det.

Men har vi behov for at gøre noget nyt, kræver det bevidsthed. Hjernen kun gøre 1 ny ting af gangen, og sproget hjernen taler er: adfærd.

Den dag, du kan formulere dig med så få ord som muligt, og med ord som præcist beskriver den adfærd, du vil udvikle, er den dag, du maksimerer hastigheden på din udvikling.

Få hjernens sprogkursus her.

Tak

Jeg håber, at ovenstående artikelsamling giver dig et overblik, og gør det lidt nemmere for dig at opnå fuld indflydelse. En indflydelse, der giver dig friheden til, at forme det liv du ønsker.

 

Tak for din opmærksomhed.

Ole

#letsgetbusyliving

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *